Bijzonder transport wordt ook wel exceptioneel of uitzonderlijk vervoer genoemd. Hier wordt het vervoer van goederen mee bedoeld dat, wat betreft afmetingen en/of de massa van het voertuig dat die goederen vervoert, niet volgens de wetgeving voor het wegvervoer kan verlopen. Nu kun je als bedrijf bijvoorbeeld wel een vergunning of ontheffing aanvragen voor dit soort vervoer. Als je dus hulp nodig hebt bij het vervoeren van goederen die groter of zwaarder zijn dan officieel toegestaan is voor normaal transport, kun je een bedrijf benaderen die beschikt over zo’n vergunning en dus transport op deze schaal mag uitvoeren op de openbare wegen.

Bij zo’n bedrijf ben je precies aan het goede adres als jouw goederen afwijken in afmetingen of in massa. Zij hebben vaak een eigen wagenpark met een grote diversiteit aan vrachtwagens en volgmateriaal, maar ook aan busjes die transport van kleinere goederen kan verzorgen. Al het transport wordt ook van A tot Z verzorgd. Hier horen eventuele plaatsingswerkzaamheden ook bij, zoals het plaatsen van pompunits of grote kluizen.

De lat wordt dus hoog gelegd voor de chauffeurs die bij deze bedrijven werken. Zij zijn dan ook allemaal in het bezit van de volgende certificaten:

  • Het Veiligheidscertificaat (VCA)
  • Het ADR-certificaat (vervoer van gevaarlijke stoffen)
  • Heftruck-, hoogwerker- en hijskraancertificaat

Het materiaal

Het ‘arsenaal’ van deze bedrijven zijn erg groot en uitgebreid. Hierbij kun je denken aan trekkers, expressewagens, open en gesloten trailers, open gesloten bakwagens, schuiftrailers, eurodiepladers en semi-diepladers waarvan grotendeels een hydraulische laadklep en/of kraan heeft. Daarnaast zijn alle voertuigen ook rijkelijk uitgerust met Track & Trace en een handige boordcomputer.

Wereldwijd transport

Er kan lucht- en zeetransport van en naar alle bestemmingen op de wereld georganiseerd worden. Het bedrijf neemt dan de complete klus voor haar rekening en zorgt er voor dat de goederen, van de aflader tot en met de ontvanger, netjes worden afgeleverd. Er wordt hierbij dan ook rekening gehouden met alles wat daar mee te maken heeft. De boekingen van de zendingen, de douaneafhandeling en alle documentatie die er bij komt kijken wordt allemaal voor je geregeld.

Ook worden er in distributiecentra pakketten en pallets verzameld met bestemmingen van over de hele wereld voor verschillende opdrachtgevers. Elke dag worden er nieuwe distributieplannen gemaakt om de transport van deze goederen zo goed mogelijk te kunnen verzorgen en deze in goede banen te leiden. Zodra alle geplande ritten compleet zijn laden de medewerkers van de logistiekafdeling deze en staan de chauffeurs klaar om het transport naar de afleverlocatie te verzorgen. Een rechtstreekse verzending, zonder dat er tijdens het transport een overslag plaatsvindt, is ook mogelijk.

Dit is natuurlijk ideaal als jij goederen naar een verder gelegen land wilt verzenden die een grote massa hebben. Als je dit zelf allemaal moest regelen zouden de meeste mensen niet weten waar ze moesten beginnen.

Wacht niet langer met al jouw grote plannen omdat exceptioneel transport je in de weg staat maar informeer vandaag nog naar mogelijkheden en ervaar hoe gemakkelijk het is om te regelen!