Een bedrijfsuitje is de perfecte mogelijkheid om de band tussen je werknemers te versterken. Je werknemers zijn even helemaal uit de werksfeer en hebben plezier samen. Ook kun je ervoor kiezen om een teambuilding uitje te organiseren, waardoor de band tussen je werknemers nog extra wordt versterkt. Wel is het slim om van tevoren goed na te denken of je het bedrijfsuitje enkel organiseert voor het plezier of dat er ook een doel aan zit. Zo kan het zijn dat je het uitje combineert met een training, kick-off of relatie-evenement. Met de juiste voorbereiding zal dat zeker lukken! In deze blog geven we je een paar handige tips om een bedrijfsuitje te organiseren.

Goede voorbereiding: datum en budget

Van tevoren moet er goed worden nagedacht over een aantal zaken. Wil je het bedrijfsuitje bijvoorbeeld op een doordeweekse dag of een weekenddag plannen? Op een doordeweekse dag zal iedereen beschikbaar zijn, maar op een weekenddag is dat helemaal niet zo vanzelfsprekend. Als je graag wil dat iedereen ook hun partner en kinderen mee kan nemen, is het wel verstandiger om het bedrijfsuitje in het weekend te plannen. Bij een relatief kleine groep kun je iedereen vragen een aantal data door te geven waarop zij beschikbaar zijn. Omdat dit bij een grotere groep haast onmogelijk is, kun je het beste een datum kiezen die wat verder in de toekomst ligt. Zo is de kans het grootst dat de meeste mensen nog beschikbaar zijn. Daarnaast is het slim om rekening te houden met drukke periodes, zoals schoolvakanties en feestdagen. Verder moet het budget worden bepaald. Vaak is dit al bekend, en kun je het totaalbedrag gewoon delen door het aantal personen. Houd er bij het indelen van het budget wel rekening mee dat je ook budget moet reserveren voor eten, drinken en vervoer. En als er ook kinderen meegaan, kun je hier een kleiner bedrag voor rekenen.

De activiteit

De activiteit die jullie tijdens het bedrijfsuitje gaan doen is heel bepalend. Het is belangrijk dat iedereen mee kan doen en dat iedereen het leuk vindt. Bij een hele uiteenlopende groep kan het slim zijn om verschillende activiteiten te organiseren waaruit de werknemers kunnen kiezen. Natuurlijk kun je het uitje alsnog gezamenlijk afsluiten met een etentje. Als de groep wat kleiner is en gelijke interesses heeft, kun je alle activiteiten gezamenlijk doen. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor een sportieve activiteit, iets cultureels, of een workshop. Als je een bedrijfsuitje in Breda wil organiseren, kun je terecht bij Lot66.

Goede communicatie

Goede communicatie is heel belangrijk bij het organiseren van een bedrijfsuitje. Natuurlijk moet het gezelschap worden uitgenodigd, er moet duidelijk worden waar en wanneer het bedrijfsuitje is en of partner en kinderen ook welkom zijn. Stuur een dag van tevoren een berichtje met alle laatste informatie naar alle deelnemers, zodat iedereen perfect op de hoogte is. Ook zorg je er zo voor dat iedereen nog meer zin krijgt in het uitje!