In de horeca is het handig om altijd een voorraad aan voedsel en drinken te hebben. Deze voorraad moet wel ergens worden opgeslagen, vooral het vlees en ander voedsel wat koud bewaard moet worden. Om dit op de juiste temperatuur te bewaren is een koelkast of een vriezer een goede manier, helaas heeft een koelkast en een vriezer meestal niet veel ruimte. Gelukkig zijn er een aantal manieren om het eten wel makkelijk op te kunnen slaan op de juiste graden Celsius. Een manier is om een koelcel te kopen. Deze cel is kan op maat worden gemaakt, daarom kan je genoeg ruimte creëren om alle voorraad die gekoeld moet worden op te slaan en te ordenen. Een koelcel kopen brengt best veel voordelen met zich mee. Koelcellen kunnen gebruikt worden in allerlei soorten bedrijven die een grote cel nodig hebben om eten, drinken en andere dingen zo goed mogelijk te houden. De koelcel kan perfect geplaatst worden door de vakmannen die hier veel ervaring mee hebben. Zelfs wanneer het plafond laag is kan er een koelcel worden geplaatst door de vakmannen die veel ervaring en specialiteiten hebben.

Vriescellen en koelcellen voor het invriezen en goedhouden van producten

Een vriescel is een perfecte keuze wanneer je vlees, vis of andere producten en stoffen in moet vriezen. De cel kan op de perfecte temperatuur worden afgesteld zonder enige belemmeringen. Bij dierenartsen kan ook een koelcel worden geplaatst voor het goedhouden van medicijnen en andere dingen die gekoeld moeten blijven om ze zo houdbaar mogelijk te houden. Een vriescel kopen kan ook een groot voordeel met zich mee brengen, namelijk de ruimte die deze aan de eigenaar kan bieden waardoor alle producten er makkelijk en geordend in passen.

Hoe een koelcel in werking gaat

Een koelcel maakt geen koude lucht aan. De koelcel pompt de warmte die in de koelcel zit naar buiten toe. Dit kan gedaan worden met een compressor, een condensor, koelglas een verdamper en een capillair. Deze onderdelen samen zorgen voor een koele cel waar geen warme lucht in kan komen. Koelvloeistof wordt verdampt daarna kan het comprimeren en condenseren van koelgas naar een vloeibaar middel.  Deze compressie zorgt voor warmte aan de buitenkant van de koele cel. Op deze manier wordt de warmte van in de cel buiten de cel gebracht. Wanneer deze werking wordt belemmerd in welk onderdeel dan ook werkt de hele koelcel niet. In of bij de condensor mag geen stof komen en de verdamper mag niet gevuld zijn met gevroren water.

Een koelcel en vriescellen voor elk bedrijf

Een koelcel kan gebruikt worden voor welk bedrijf dan ook, een voorbeeld is dat zelfs bloemen in een koelcel worden bewaard om ze mooi te houden en dat ze niet bederven. Deze koelapparaten zijn voor elk element wat gekoeld moet worden de perfecte match. Doordat de cel op de perfecte temperatuur kan worden ingesteld en dat de maten van een koelcel op maat gemaakt kunnen worden maakt de cel zo origineel.