Stel je voor, je gaat voor het eerst naar een nieuwe of potentiele klant. Je wilt dan wel zo professioneel mogelijk overkomen. Om er voor te zorgen dat jij dus de klant kan binnen halen, en zelf er beter in wordt. Mar hoe doe je dit dan? Met de onderstaande tips kan jij al zelf het verschil makken tussen een het niveau in presenteren.

En waarom is het zo belangrijk dat je het goed doet? Zoals al gezegd is het doel dat jij de klant overhaalt om iets van je te kopen. En als jij dan niet gemotiveerd of zonder enige kennis voor het publiek staat, komt je niet overtuigend over. Daarnaast wil je dat jij en het bedrijf een goede indruk achter laten. Als je dit succesvol doet, heb jij meer zelf vertrouwen en word je leidinggevende blij dat je goede omzet creëert.

Dubbel mooi meegenomen dan als jij hier door meer en betere ervaring op kan doen. Zo kan je blijven groeien tot hoger niveau, en dat betekent hoger salaris.

De tips voor het geven van een goede presentatie

Als je deze 5 tips toepast op jouw presentatie of andere gesprekken die je voert vanuit de zakelijke kant. Zal je merken dat het een stuk beter zal lopen. En we gaan natuurlijk beginnen bij de 1e

Tip nummer 1

Start met een goede opening. Als je al begint met een slordige introductie, dan haakt het publiek meteen al af. Je staat dan meteen al 0-1 achter en moet nu nog beter presteren om weer terug op het juiste pad te komen.

 

Tip nummer 2

Zorg dat jij alle informatie over het product of dienst in je hoofd hebt zitten. Zo kan je duidelijke uitleg geven en de vragen beantwoorden die gesteld worden. Het top punt als jij alles kan beantwoorden, of zodanig kan presenteren dat er geen vragen zijn. Je betrouwbaar overkomt en erg ervaren.

 

Tip nummer 3

Gebruik een goede en passende PowerPoint template. Tijdens de presentatie kan jij erg veel laten zien, maar niet alles is in de stijl van je bedrijf. Zorg dan dat je tijdens de bedrijfspresentatie er voor zorgt dat dit wel het geval is. Als alles bij elkaar hoort, is het een stuk gestructureerde en sneller te vertrouwen.

 

Tip nummer 4

Het meenemen van een voorbeeld of het laten zien op een PowerPoint is van belang. Met een beeld van wat jij aanbiedt en alles wat jij er om heen verteld. Kan je laten merken hoe voordelig het voor ze zou zijn om het te kopen. Daarnaast kan je alle plus punten aantonen waar de klant behoefte aan heeft.

 

Tip nummer 5

De afsluiting is bijna belangrijke dan het gehele middenstuk. Probeer kort samen te vatten wat er allemaal besproken is en benoem nogmaals waarom het de klant zou helpen. Breng ze meteen in verleiding om nog een afspraak te maken.

 

Wil je nou zo’n professionele presentatie geven met een PowerPoint maar jij kan er niet handig mee omgaan? Dan is een bedrijfspresentatie laten maken wat voor jou!

 

Bron: https://pptsolutions.nl/